Gezond quinoa

Thaise quinoa

Een lekker avondmaaltijd met dit quinoagerecht dat een Thais tintje heeft. Geniet van de Oosterse smaak van dit gerecht. Eventueel kun je er ook een vegetarische variant van maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram quinoa
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje (vegetarisch? Vervang dit dan voor kruidenbouillon)
  • 2 groene uien
  • 100 gram doperwten
  • 50 gram wortelen
  • 150 gram ananas gesneden in blokjes (vers of uit blik)
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Theelepel Gemberpoeder
  • Theelepel Koriander
  • Scheutje Sojasaus
  • Halve limoen
  • Scheutje Olijfolie (eventueel olijfolie met citroen erin)

Bereiding

Doe het water en de kokosmelk in een pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit toe aan het water. Kook daarna de quinoa volgens het basisrecept.

Snijd ondertussen de uien, wortelen en ananas (indien vers). Verhit wat olijfolie in een wok en doe de uien en de knoflook erin (in kleine stukjes gesneden of geperst in een knoflookpers). Voeg de koriander en het gemberpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Nu doe je de groentes erbij. Schep alles regelmatig door. Nu klop je twee eieren en doe je deze bij de wok erin. Roer opnieuw alles goed door elkaar. Zorg er vooral voor dat de ei goed gaar wordt.

Wanneer de quinoa gaar is, voeg je ook dit toe aan je wokgerecht. Als laatste doe je een scheutje sojasaus en het sap van een halve limoen in de pan. Alles nogmaals goed door elkaar husselen en je gerecht is klaar.

Eet smakelijk!




Add a Comment