Gezond quinoa

Quinoa tonijn wraps

Lekkere, gezonde wraps gevuld met quinoa. Lekker voor de lunch of het avondeten, bijvoorbeeld gecombineerd met een salade. Het gerecht is daarbij erg makkelijk te bereiden en neemt dus niet veel tijd in beslag.

Recept voor ongeveer 6 wraps

Ingrediënten:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram ongekookte quinoa
  • 100 ml water
  • 6 meergranen wraps
  • 1 klein blikje tonijn in olie
  • Theelepel gedroogd mint (verse kan ook)
  • Theelepel gedroogde peterselie (verse kan ook)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels doperwten uit blik
  • 1 biologische citroen

Bereiding

Kook de quinoa in het water volgens het basisrecept. Wanneer de quinoa is gekookt laat je deze afkoelen. Doe in een grote kom de Griekse yoghurt en laat de tonijn uitlekken. Doe deze vervolgens bij de yoghurt en roer alles goed. Voeg ook de quinoa, de doperwten en de kruiden toe. Doe de knoflook in een knoflookpers en doe ook dit in het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Verwarm de wraps in de oven of de magnetron en volg hierbij de instructies op de verpakking. Was de citroen nu goed en rasp de schil in het yoghurt mengsel. Let op: bij het raspen van de citroen is het de bedoeling om het witte gedeelte van de schil niet te raspen, want dit is erg bitter.

Als de wraps klaar zijn smeer je het mengsel erop. Eventueel kun je naar smaak nog wat citroensap erover doen. Daarna rol je de wrap dicht.

 

Eet smakelijk!




Add a Comment