Gezond quinoa

Quinoa gehaktballetjes

Wanneer je eens heel andere gehaktballetjes wilt, dan kun je overwegen om ze te maken met quinoa erin. Lekker voor bijvoorbeeld op tafel tijdens een verjaardag, maar ook prima om ze te serveren bij de pasta met een lekkere pastasaus erbij. De gehaktballetjes worden daarbij in de oven gemaakt en hierdoor zit er veel minder vet in.

Ingrediënten voor ongeveer 30 balletjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 25 tot 30 gram ongekookte quinoa
  • Water
  • 1 ui
  • Halve courgette
  • 2 wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Eetlepel Tijm
  • Paar takjes Verse peterselie

Verder nodig

  • Oven
  • Rasp
  • Bakpapier

Bereiding

Kook de quinoa volgens het basisrecept in ongeveer dubbel zoveel water met een klein beetje zout. Rasp ondertussen de courgette en wortels en dep dit droog, zodat de gehaktballetjes niet te vochtig worden. Snipper ook het uitje en snijd de knoflook in kleine stukjes (je kunt eventueel ook een knoflookpers gebruiken). Hak de peterselie in kleine stukjes en doe alles in een grote schaal.

Verwarm de oven voor op 220 graden en leg alvast wat bakpapier op een ovenplaat.

Als de quinoa gaar is, doe je dit ook in de schaal. Voeg vervolgens het gehakt, de kaas en de kruiden toe. Doe als laatste het rauwe ei erbij en meng alles goed door elkaar met je handen.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je de balletjes maken. Zorg ervoor dat alle balletjes ongeveer even groot zijn. Je kunt er ongeveer 30 maken met dit recept, maar dit is dus wel afhankelijk van het formaat. Leg de balletjes op de ovenplaat en doe deze in de oven. Laat alles ongeveer 20 minuten bakken. Het is mogelijk dat je gehaktballetjes langer in de oven moeten, omdat ze bijvoorbeeld wat groter zijn. Kijk vooral goed naar de bovenkant, deze moeten goed bruin zijn.

Laat nu de gehaktballetjes met quina afkoelen.

 

Eet smakelijk!




Add a Comment